Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Tafelkleed

Tafelkleed kopen? Verzendkosten slechts €3,50. Vandaag tafelzeil besteld = morgen in huis!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

43 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

43 artikel(en)

Tafelkleed

Op zoek naar een tafelkleed?


Wil je je huis gezellig aankleden met leuke woonaccessoires? Dan hoort daar natuurlijk ook een tafelkleed bij. Een tafel zonder tafelbedekking ziet er immers maar kaal en kil uit. Met tafeltextiel zorg je voor een warme en gezellige uitstraling. Mensen zullen zich direct thuisvoelen in jouw huis vooral als je niet alleen de tafel maar ook de hele entourage daarom heen decoratief weet aan te kleden. In onze collectie vind je tafelkleden van stof, katoen bijvoorbeeld. Maar ook vind je gecoat linnen voor op tafel. In onze andere categoriën vind je ook nog pvc tafelzeil dat wij op maat voor jou snijden. 

Hoe groot moet mijn tafelkleed zijn?

Hoe groot jouw tafelkleed moet zijn hangt natuurlijk van de grote van jouw eettafel af. Het beste kun je voordat je gaat bestellen even de lengte en breedte van je keukentafel of huiskamertafel opmeten. Stel jouw tafel is 100 x 100 centimeter. Dan is het niet echt mooi om een tafelkleedje van exact deze maat te kopen. Mooier is om het kleed aan alle kanten een stukje te laten overhangen. Hoe ver je je tafelzeil laat overhangen dat is natuurlijk aan jou. Het gaat er immers om wat jij het mooiste vindt. Om je toch een soort van indicatie te geven, de meeste mensen kiezen voor een overhang van circa 10 tot 20 centimeter aan alle zijden. In het geval van de tafel die 100x100cm was zou je, als je kiest voor 10 centimeter overlap, dus een tafelkleed van 120x120 centimer moeten bestellen.

Tafelkleden voor elke gelegenheid!

Sommige mensen gebruiken hun tafellaken alleen maar als er gegeten wordt. Anderen laten het tafelzeil dag en nacht op tafel liggen. Voor hen is het kleed niet alleen als tafelbeschermer tijdens het eten bedoelt, maar heeft het kleed ook vooral een decoratieve functie. En sommige klanten kopen juist een tafelkleed voor speciale gelegenheden. Zo'n speciale gelegenheid is bijvoorbeeld de kerstperiode. Rond de kerst wordt vaak het hele huis versiert met kerstspullen. Met een kerst tafelzeil creëer je eigenlijk in één klap het ultieme kerstgevoel. Zet er vervolgens nog een leuk kerststukje en een paar gezellige kaarsen op en geniet dan lekker van deze bijzondere tijd. Ook als je je familie en vrienden uitnodigd voor een gezellig kerstdiner samen, dan mag een sfeervol kersttafelkleed met sterren, kerstballen, kerstbomen en de kerstman natuurlijk niet ontbreken. Omdat een kerst etentje vaak maar één keer in het jaar plaats vindt, kiest men in plaats van een echt tafelkleed ook nog wel eens voor een papieren tafelkleed of een wegwerp tafelkleed. Zowel de papieren tafelkleden als de wegwerptafelkleden zijn goedkoop en geschikt voor eenmalig gebruik. 

Zoek je een leuk tafelkleed voor in huis of voor buiten op de tuintafel? Pak dan onze hand! Wij leiden je door een wereld van tafelbedekking in de breedste zin van het woord. Bij Hip Tafelzeil vind je niet alleen tafelzeilen, maar ook handige accessoires zoals tafelkleedhangers en tafelkleedklemmen. Bestel je tafelzeil online en voordat je het weet ligt het kleed al bij jou op tafel!