Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Tafelzeil patchwork

Patchwork tafelzeilen voordelig online.
Patchwork, allemaal vakjes en hokjes, soms gekleurd en soms met verschillende printjes. Veel mensen zijn er dol op! Dat is dan ook de reden dat we een hele categorie met patchwork tafelzeil in onze collectie hebben. Kies jij voor een speelse gekleurde print of ga je toch liever voor de brocante exemplaren met romantische hartjes en vlinders.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Tafelzeil patchwork

Patchwork tafelzeil, een bonte verzameling van stukjes tafelzeil!

Het woord patchwork betekent letterlijk ´lapjeswerk´. Patchwork is in principe een handwerk techniek waarbij men diverse lapjes katoen en stof aan elkaar naait. Deze stukjes zijn vaak verschillend van kleur, hebben verschillende patronen en hebben afwijkende maten. Vroeger werd deze handwerktechniek veel toegepast. Het was toendertijd vaak noodzaak, men had geen geld om dure dekens of tafellakens te kopen. Dus wat deed men toen? Men verzamelde de restjes van stoffen die overbleven in het naaiatelier en van al deze kleine stukjes stof werd een compleet nieuw tafellaken of deken gemaakt. Ook werd er op deze manier zelfs kleding gemaakt.

Pas na de oorlog begon men de schoonheid van het patchwork in te zien. Vanaf toen werd tafeltextiel niet meer alleen gemaakt van overgebleven stofjes, maar werd er bewust ingekocht op stukjes stof met bepaalde patronen of speciale stijlen in vintage, retro, oosters of in bepaalde kleuren patronen. Het Mexicaanse tafelzeil met kant afwerking is daadwerkelijk met allemaal verschillende stukjes zeil aan elkaar gestikt. De overige tafelzeilen hebben een patchwork print dat uit één geheel bestaat. Dit tafelzeil heeft dus de uitstraling van een duur patchwork tafelkleed, maar in het echt is dit zeil gewoon in patchwork stijl bedrukt!

Tafelkleed met patchwork print iets voor jou?

Veel mensen zijn verkocht als ze onze collectie patchwork tafellinnen zien. De drukke print straalt over het algemeen iets heel vrolijks uit. Dat is dan misschien ook de reden dat je het patchwork zeil veel terug ziet op scholen en kinderopvang instellingen. Het zeil doet zijn werk, het beschermt de tafel. Maar bovenal zorgt het voor een sfeervolle indruk, waar je ook bent! Laat je patchwork tafelkleed door ons op maat snijden zodat je bij ontvangst het kleed direct in gebruik kunt nemen en op tafel kunt leggen. Wil je je zeil puntgaaf thuis ontvangen? Kies dan bij het afrekenen voor verzending op rol. Dan krijg je je bestelling namelijk niet opgevouwen, maar netjes opgerold in huis.