Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Hip tafelzeil op TV bij heel Holland bakt

Met maar liefst 3,3 miljoen kijkers ging afgelopen zondag het televisieprogramma heel Holland bakt van start.

Lees meer
Comments | Geplaatst door Linda

Enkele maanden geleden kochten mijn vriend en ik een grote houten eetkamer tafel. We hadden bewust gekozen voor een onbewerkte houten eettafel, maar we balen nu best wel, want je ziet er echt alles op!

Lees meer
Comments | Geplaatst door Linda

Heb jij de eerste pepernootjes al in de winkel gespot? Ik wel. En wat voor gevoel ik daarbij kreeg? Nou eerlijk gezegd was ik er nog niet helemaal aan toe.

Lees meer
Comments | Geplaatst door Linda

Mexicaanse tafelzeilen

29 okt. 2018 13:49:19

Mexicaanse tafelzeilen

Qua aankleding en decoratie zijn er geen restaurants zo leuk als Mexicaanse restaurants. Buiten dat je er heerlijk kunt eten, kijk je vaak je ogen uit! Want Een Mexicaans restaurant is niet zomaar een restaurant. Het is vaak een heel kunstwerk voorzien van Prachtige kleurrijke kroonluchters, religieuze beeldjes, sfeervolle tegeltjes en decoratieve accessoires. Opvallend in Mexicaanse restaurants zijn de kleuren. Deze zijn vaak opvallend en bont. Datzelfde zie je terug in het Mexicaanse tafelzeil. Deze zijn vaak ook kleurrijk en druk. Kijk maar eens naar het bloementafelzeil fortin en floral. Bont, druk, maar erg geliefd. Dit soort tafelzeilen worden dan ook vaak gekocht om als tuintafelkleed te gebruiken of bij horeca zaken op het terras. Zulke fleurige tafelkleden trekken echt mensen naar je tafeltjes. Vooral als je de tafeltjes ook nog een leuk aankleed met  een leuk vaasje en een fleurig bloemetje erin.

Mexicaans tafelzeil iets voor jou?

Mexicaans tafelzeil is niet zo breed. Het is standaard altijd 120 centimeter breed. Heb je dus een tafel die breder dan 105 is? Dan zal ik voor een tafelkleed van een ander merk kiezen. Je moet toch nog wel aan elke zijde minstens 7,5 centimeter overhang hebben anders staat het ook zo ielletjes. Qua lengte kun je losgaan. De maximale afmeting van een rol Mexicaans tafelzeil is 11 meter. De meeste mensen kiezen overigens voor een tafelkleed van 3 meter. Reden hiervoor is dat eettafels steeds langer worden. Wat kleuren en prints betreft kun je kiezen voor een drukke bloemenprint, ruitjesprint of stippen patroontje. De bloemenprintjes zijn het drukste. De variant wit met zwarte stippen oogt het rustigste.

Vouwen in tafelzeil?

Als je het Mexicaanse tafelzeil opgevouwen besteld blijf je in eerste instantie de vouwen zien als je het zeil op tafel legt. Meestal zullen deze er na verloop van tijd uit gaan. Wil je hier niet op wachten? Dan kun je voorzichtig met een vochtige theedoek er tussen zachtjes de vouwen uit het zeil strijken. Let wel op dat het een plastic tafelkleed is en dat je er dus niet zondermeer zomaar een strijkbout op kunt zetten. Zet je strijkbout ook zeker niet op de hoogste stand want gegarandeerd dat dan je tafelkleed aan je strijkbout vast geschroeid zit. Wat je ook kunt doen om de vouwen uit je tafelzeil te halen is om het kleed even buiten in de zon te leggen. We raden je aan om het kleed op zijn kop in de zon te leggen. Zo kan je print namelijk niet verkleuren! Een andere mogelijkheid is om het tafelkleed om een stoffenrol te rollen en deze enkele dagen zo te laten staan. Makkelijker is om je tafelzeil op rol te bestellen. Dan heb je geen vouwen en kreukels in je tafelzeil en kun je je kleedje direct op tafel leggen. Bovendien krijg je er een handige kartonrol bij die je kunt gebruiken op momenten dat je je Mexicaans tafelzeil niet op tafel wil hebben liggen. Zo houd je je tafelzeilen altijd kreukvrij en netjes.

Comments | Geplaatst door Linda

Tafelzeil met herfst en winter print

24 sep. 2018 09:43:58

De herst is in aantocht, tenminste als we de kalender moet geloven. Maar als we naar buiten kijken schijnt nog steeds het zonnetje. Gaat het tuintafelkleed al in de kast? En ga jij binnenkort je tuinset al opruimen?

Lees meer
Comments | Geplaatst door Martin

Jarenlang heb je naar dit grote moment toegeleefd. Het afgelopen jaar heeft bij jou waarschijnlijk enkel en alleen in het teken gestaan van stress, leren, toetsen maken en nog meer stress! Met als de spreekwoordelijke kers op de taart ook nog eens het grote eindexamen. En dan de uitslag… wachten op het telefoontje. Wat moet dat spannend zijn geweest en wat moet het een enorme ontlading geweest zijn toen je hoorde dat je geslaagd bent. Ben jij een van deze gelukkige geslaagden? Dan wordt het nu tijd voor een onvergetelijk tuinfeestje!

Lees meer
Comments | Geplaatst door Nina

Tafelkleden voor in de horeca

13 jun. 2018 21:58:08

Mensen met een restaurant, bistro of eetcafé hebben vast wel eens voor het dilemma gestaan of ze hun eettafels wél of juist niet met een tafelkleed gaan bedekken. Een tafel zonder tafelkleed is hygiënisch. Na een bezoek van klanten maak je met een natte doek de tafel schoon en is de tafel klaar voor de volgende gasten. Maar met niet gedekte tafels lijkt een restaurant of bistro al gauw op een sportkantine. De meeste horeca ondernemers willen dan ook alles uit de kast halen om op zo net mogelijke eettafels te serveren. Daar hoort een sfeervolle kandelaar bij met een kaarsje, een vaasje met een bloemetje én een passend tafelkleed of tafelzeil.

Lees meer
Comments | Geplaatst door Linda

Het is BBQ weer!

15 mei 2018 15:14:53

Och, wat is het toch intens genieten deze dagen! De zon staat hoog aan de hemel te branden en de temperaturen zijn nu gemiddeld boven de 20 graden. Als je weer eens de zoveelste drukke dag achter de rug hebt, dan heb je vast geen zin om uitgebreid te gaan kokkerellen voor het hele gezin. En waarom zou je? Haal alle barbecue vlees maar uit de koeling...

Lees meer
Comments | Geplaatst door Nina

Paasbrunch in pastelkleuren

6 mrt. 2018 09:00:16

Organiseer jij dit jaar een paasbrunch? Lees dit blog voor leuke en handige tips!

Lees meer
Comments | Geplaatst door Femke

Zoek je een leuk tafelzeil voor deze winter? Lees dan dit blog voor een aantal leuke tips!

Lees meer
Comments | Geplaatst door Annelies