Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Damast tafelkleed

Verzendkosten slechts €3,50. Vandaag tafelzeil besteld = morgen in huis!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Damast tafelkleden kopen?

Ben je op zoek naar een damast tafelkleed? In ons assortiment vind je verschillend damast tafelzeil. Het damast tafellaken wordt ook wel het restaurant tafelkleed genoemd. Je ziet de damast tafelkleden namelijk overal in hotels en restaurants. Het zijn over het algemeen effen kleurige tafellakens met een ingewoven design. In onze webshop bestel je damast tafelzeil van de rol. Dat wil zeggen dat je de lengte op elke 50cm zelf kan bepalen.

Het woord damast is afgeleid van de Syrische stad Damascus. Het is een weeftechniek, waarbij patronen aangebracht worden op een achtergrond van dezelfde kleur. Het patroon is daardoor juist vanuit een bepaalde hoek goed te zien. Damast kleden zijn over het algemeen wit of roomwit van kleur. Echter bestaan ze ook in andere kleuren. Vroeger verstond men onder damast altijd een zijden stof die geweven was met die techniek, vandaag de dag kan damast ook gemaakt zijn van wol, linnen, katoen en pvc. Het damast dat wij verkopen is gemaakt van pvc.

Voordelen van pvc tafelzeilen

Pvc tafelzeilen hebben een groot aantal voordelen ten op zichte van de katoenen damast tafelkleden. Ten eerst zijn de pvc varianten eenvoudig voor elke tafel op maat te maken. Je kunt via onze site per 50cm bestellen, en vervolgens thuis het kleed exact op maat snijden of knippen. Een naaimachine om de randjes om te zomen heb je niet nodig. Het pvc zeil rafelt namelijk niet.

Een ander groot voordeel is dat damast tafelbekleding van pvc veel makkelijker is af te nemen dan tafelbedekking van katoen. Na gebruik volstaat slechts een vochtige doek waarmee je vrijwel alle gemaakte vlekjes en achtergelaten kruimeltjes in een handomdraai kunt wegvegen. We zeggen 'vrijwel alle vlekken', want vlekken van rode wijn of rode sauzen dienen gelijk te worden afgenomen. Wacht je hier te lang mee, dan zullen de kleurstoffen in het zeil trekken en krijg je de vlekken er niet meer uit.

Koop nu voordelig damast tafelzeil online in onze webshop! Je kunt ook ronde damast tafelkleden of ovale kleden door ons laten snijden!